Kdo by neměl rád tradiční bábovku od svojí maminky. Jedná se o typický moučník, který se těší velké oblibě. Vyzkoušejte jednoduchý recept se Zlatým slazením, vše smícháte v jedné míse a můžete dát do trouby.
Připravte si tyto suroviny:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 4 polévkové lžíce Zlatého slazení
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 3 ks vejce
- ¼ hrnku oleje
- 1 hrnek nízkotučného mléka
- máslo na vymazání formy
- kakao
Mouku s práškem do pečiva a 4 lžičkami Zlatého slazení dáme do mísy. Promícháme, přidáme vejce, mléko a olej. Šlehačem ušleháme do hladkého těsta. Formu na bábovku vymažeme. Těsto si můžeme rozdělit na dvě části, do jedné vmícháme kakao. Do formy nejprve nalijeme světlou část a poté pomalu i tu tmavou. Formu dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečeme zhruba 45 minut. Následně podáváme s kávou nebo čajem, který si můžete také dosladit Zlatým slazením